Ontmoet Solvej

De Leeuwin achter dit bedrijf

Mijn naam is Solvej Signe, geboren en getogen in Nederland met een Deense achtergrond aan vaderskant. Moeder van Kenji en verloofde van Bart. Gestalkt door mijn Boxer Juul en verslaafd aan zwarte thee.

Enthousiast, vurig, energiek met een onbegrensde willpower. Maar een allergie voor onrecht en onoprechtheid.

Idolaat van Noorwegen en gepassioneerd Zware Tour dressuuramazone, trainer, coach en ondernemer in hart en nieren. Wijs geworden door een leven waar je een film of boek over zou kunnen schrijven (en misschien doe ik dat ook nog wel 😉 ).

Als kind groeide ik op met een drugsverslaafde vader en door zijn verslaving was er agressie en armoede. Hoewel ik dat laatste een lastig woord vind want Nederlandse armoede is voor mij nog steeds van een ander niveau als je het vergelijkt met andere plekken op de wereld. Er was in ieder geval heel erg weinig geld, veel stress en hoogoplopende spanningen met huiselijk geweld.

Misschien een beetje gek maar toch ben ik dankbaar dat ik dat heb meegemaakt, het heeft mij gevormd tot wie ik ben en ondanks dat je in Nederland voorzichtig moet zijn om je hoofd boven het maaiveld uit te steken durf ik wel te zeggen dat ik hierdoor een powervrouw ben geworden.

Langs de deuren

Omdat er een tekort aan geld maar een overschot aan problemen was, was ik al heel jong op zoek naar mogelijkheden. Hoe zou ik dit anders aan kunnen pakken? Daarom ging ik langs de deuren met de vraag of ik de hond mocht uitlaten, of ik statiegeldflessen in mocht leveren of oud papier wegbrengen in ruil voor een zakcentje. Zo ging ik ook auto’s wassen, onkruid uittrekken en op mijn 10e reed ik “stoute” pony’s van kinderen die er zelf niet zo goed op durfden tegen een vergoeding.
Te bedenken dat je dominantste stukje brein tussen je 6e en 12e wordt gevormd denk ik dat het ondernemen goed geïnstalleerd is in mijn brein.

Eindeloos leergierig

Ik verslond boeken en wilde alles leren wat mijn aandacht trok. Met het geluk dat ik informatie snel eigen kan maken mocht ik naar het Gymnasium. Maar al snel kwam ik erachter dat eindeloos in een klaslokaal stil zitten, mijn leergierigheid niet ging voeden en het leersysteem niet echt gemaakt is op verschillende leerstijlen.

School gaf mij op: “Van haar komt toch nooit iets terecht”, en dus gaf ik school op.


Al snel stippelde ik mijn eigen nieuwe pad uit, mijn plan: Topruiter worden! En daar had ik de stelling van Pythagoras niet voor nodig, zonde om daar veel energie in te steken vond ik.

Als vroege schoolverlater op mijn 16e ben ik fulltime aan de slag gegaan en op mijn 17e intern in België ervaring gaan opdoen in de Hippische Sector. Daarna nog een korte periode in Brabant maar door het overlijden van mijn broer en een daaropvolgende burnout werd ik even helemaal tot halt geroepen. Op mijn 19e ben ik als zelfstandig ondernemer aan de slag gegaan. Een gevoel van vrijheid, mijn eigen weg kunnen zoeken en groeien zonder begrenzing.

Dat werd een succes met lange wachtlijsten en ondanks dat de Internationale topsport niet meer het voornaamste doel werd, is het ook heel leuk in de nationale subtop.

I did it my way

Enfin, tegen alle verwachtingen van school in is het toch aardig goed gekomen. Met ons prachtige gezin wonen we op onze boerderij met onze paarden en honden, run ik drie eigen ondernemingen, werd ik onlangs uitgeroepen tot “Hippische Docent/Instructeur van het jaar 2023” en het plafond is echt nog lang niet in zicht. The best is yet to come!

Maar wat was het allemaal een stuk gemakkelijker geweest als ik toen wist wat ik nu weet. Als ik dankzij alle informatie die je krijgt uit je persoonlijke profiel had geweten wat goed voor mij werkt en wat helemaal niet. Ik zie zoveel mensen dagelijks worstelen met onnodige problemen en aangezien ik er energie van krijg om te helpen geef ik graag de handvatten die jou kunnen helpen dichter bij jezelf te komen. Wat mij betreft de belangrijkste sleutel tot succes, geluk en gezondheid.

Wil jij graag meer inzicht in jezelf?