Gelukkig een moeilijke klant!

Published by alseenleeuw on

De klanten waar ik het meeste van wakker heb gelegen waren de beste!

Ik hoor je denken “Eh.. Hoe dan?!” Nou vrij simpel eigenlijk; deze klanten hebben mij áltijd iets geleerd. In deze online training ga ik je helpen omdenken wanneer je te maken krijgt met klanten waar je buikpijn van krijgt.

Moeilijk gaat ook!

  • Je bent klaar voor je afspraak maar je klant komt alweer niet opdagen of zegt op het allerlaatste moment af
  • Bij die klant moet je steeds weer achter je geld aan
  • Die klant die constant om extra’s vraagt, zoals kortingen, gratis diensten of snellere service.
  • Een klant die boos is en zijn of haar frustratie op een agressieve manier uit, zoals schreeuwen of dreigen met negatieve beoordelingen.
  • Deze klant levert constant kritiek, zelfs als je aan de normale servicevoorwaarden voldoet, en vaak negatieve feedback geeft.
  • Of die klant die onrealistische verwachtingen heeft en niet bereid is om compromissen te sluiten, zoals het eisen van volledige terugbetalingen voor kleine klachten.

Je kunt het niet altijd voor iedereen goed doen. Maar hoe ga je daarmee om? Waar trek je de grens en hoe kom je voor jezelf op zonder je goede reputatie te schaden of de klant tekort te doen? Hoe kun je iets positiefs halen uit die klant waar jij door getriggerd wordt?

Dat leer je in deze online training!

Dit ga je leren

Welk type klant zit in jouw allergie-zone

Welke type moeilijke klanten zijn er en waarom werkt dat bij jou een negatief gevoel op? Waar komt dat vandaag en wat kun je eraan doen?

Met herkenbare praktijkvoorbeelden!

Hoe houd jij je hoofd koel?

Leer hoe je de situatie onder controle houdt. Elke actie geeft reactie, heel belangrijk dus om daar bewust mee om te gaan.

Durven ‘nee’ te zeggen en je hoofd koel houden waar je misschien liever vanuit emotie zou willen reageren.

Welke les je eruit kunt leren

Als je snapt welke boodschap er achter de ontevredenheid of het gedrag van je klant zit kun je kiezen wat je gaat leren van de situatie om ervoor te zorgen dat het in de toekomst anders gaat.

Hoe een moeilijke klant mij helpt

Net als veel ondernemers ben ik best wel een beetje perfectionistisch. Wat ik doe wil ik graag goed doen en ik denk over alles na, tegelijkertijd ben ik een enorm gevoelsmens. Deze combinatie zorgt ervoor dat ik altijd het beste wil voor mijn klanten, zelfs als ik mezelf daarin compleet wegcijferde. Des te lastiger als je dan toch te maken krijgt met een klant waar je het niet goed (genoeg) voor doet.

Als ondernemer krijg je altijd een keer te maken met een klant die ontevreden is of die iets bij jou triggert waardoor je onrustig word. Ook ik heb dat meer dan eens meegemaakt en zal het nog wel vaker gaan meemaken dus dan kun je er maar beter van leren.

Kortom, achteraf was ik altijd blij met die klanten en daar wil ik jou ook bij helpen.
Hoe kun je een lastige klant omdenken naar iets positiefs?

Klanten waar ik wakker van lag hebben mij er toe aangezet om na te denken over wat er beter kon aan mijn communicatie, aanpak en service. Niet dat de klant altijd rechtvaardig of correct was maar dan ligt het nog steeds aan mij hoe ik met de situatie om ga, welke les ik eruit leer en hoe ik erop reageer.

Soms heeft het mij ook geleerd zakelijker te worden, duidelijker te zijn over mijn grenzen, meer te focussen op de klant die wél goed bij mij past of zelfs mijn onderneming anders aan te pakken.

“Het gaat niet om de feedback, het gaat erom wat je ermee doet”

Modules

Doe niet zo moeilijk!

Verschillende type moeilijke klanten

Hoe ga je hiermee om?

Categories: